Teman-teman Setia

31 October 2014

Klinik Pergigian Seksyen 19, Shah Alam


As Salam..

Ingat tak entry semalam..
Yang ibu cite psl simen gigi ibu dah ertanggal..
kat entry INI
Esoknya 30/9 gagahkan jugak ibu gi klinik gigi..

Pegi opis dulu..untuk thumb print..pastu isi borang keluar pejabat..
teringat GL time nak bersalin hari tu masih ada..ibu bawa sekali..
terus pegi ke detinasi..
Babah ajak gi sarapan dulu..
Ibu kata malas la nak sarapan..
Malas nak kumur2 balik..lagi pon perasaan nervous tu tetap ada..
huhuhuhu..

Sampai klinik dlm kul 8.30 pagi..
Tengok ramai gak patients yg dtg utk dptkan rawatan..


ambik no. giliran dulu...ibu dpt no. 1023..
Dalam hati kata..boleh tahan..pukul bape agaknya boleh siap nie..
Selesai rurusan pendaftaran..masa untuk menunggu utk dptkan rawatan..
lepas sorang..sorang kuar dr bilik doktor..
Biasalah..mcm2 perasaan ada..
Dari luar..boleh dgr alatan yg doktor guna kan..

Sampailah giliran ibu..
Dup dap..dup dap ko..walaupon hanya nak tampal gigi..
Klu cabut gigi..lagi lah gerun..
Takut tgk jarum utk bius...panjang sgt..
huhuhuhu..
Lepas say morning kat doktor..terus doktor suruh baring kat kerusi..
Tanya nak buat rawatan apa..ibu bagitau lah psl tampalan gigi ibu tu..
Doktor kata..dia nak check dulu..
lepas tu doktor kata..gigi ibu ada satu lagi lubang..
Doc. nak tampal sekali..

Ini sudah bagus..ibu terus angguk kata setuju..
Jimat masa ibu..takyah dtg 2 kali..
Ibu dah perasan dah yg ada 1 gigi lubang..
Nasib baik doc tak suruh ambil appointment...
TQ la doktor...loe u la..

Dlm 20 minit..siap..doktor tampal 2 gigi..
dan masa menunggu dan masa buat rawatan dlm sejam lebih je..
mmg jangkaan ibu meleset..ibu igt dlm kul 11 baru siap..rupanya dlm sejam..settle semuanya..
Yg paling bes..Serius..mmg langsung tak rasa sakit..
Doktor tu buat keja..lembut je..smooth jer..
Kemas dan teliti sgt2...
Mmg best la..
dan yg paling penting..FREE!!!
sbb ibu guna GL..

Tak sangka perkhidmatan kerajaan sebegini rupa..
2 tahun yg lalu..ibu ada buat rawatan kat satu klnik swasta..
Tau tak berapa ibu kena bayar..??? RM 400 tau..
dah la mahal..sakit pulak tu..nyesal pegi..
Masa tu ibu dah tak tertangggung sakitnya..kebetulan time tu..
Klinik gigi kerajaan bkn utk pesakit  luar..
Tu yg gi nganga mulut kat klinik swasta tu..



Ni jaduak untuk sesiapa yg berminat utk dptkan rawatan..
Untuk dewasa..tgk pada tulisan yg kaler merah..
Untuk rawatan pertama kali..perlu bawak..

- kad pengenalan
- GL @ guarantee Letter
- Kad pesara (jika pesara kerajaan)
- My kid @ surat beranak (kanak-kanak)
- Surat sekolah (utk pelajar) 

Jika kakitangan kerajaan..klu bwk semua dokumen..akan dpt rawatan percuma..
Tp klu org bukan kakitangan kerajaan..
bayarannya..idak la mahal sangta..
Pendaftaran RM 1..
Cabut 1 gigi RM 1..
Tampal RM 2 @ RM 5..
Berbaloikan..????



See..boleh senyum dgn manis sekali...
Ibu belanja satu gambar ibu..
Muka senang hati..selesai buat rawatan gigi..
hihihihihi...





6 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

cayahlah! tak hilang pun lipstick lepas tampal gigi.. hehe..
betul ler fieza.. tampal atau cabut gigi kat klinik swasta mmg mahal sgt2... tp akak pegi je kat swasta memandangkan company tanggung setahun rm250.. kalau tak gi rugilah kan... setakat ni klinik yg akak pegi tu servisnya ok...

Fieza & Shamz said...

Touch up balik kak..sbb nak masuk opis balik..hihihihihi..

Anonymous said...

tumpang tanye..kalau tak ade GL takpe ke?

Anonymous said...

Do u have the contact number to call ?

Anonymous said...

kena buat appoinment dulu ke sebelum rawatan tu?
ke appoinment & rawatan boleh buat pada hari yang sama?

Anonymous said...

kak klinik gigi tue area mane...saya bru pindah sek19..so saya x familiar ngan kawasan tue..yg saya tau CIAST je ngan jbtn plajaran daerah je...bole x akak kasi dye punya location..tq

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails