Teman-teman Setia

20 January 2017

Sepi Sungguh...!!!


As Salam...

Lama sungguh Tuan Blog ni meyepi tanpa khbar berita..
Hilang tanpa khabar dikirimkan..
Ada ni haa..
masih lg berpijak dibumi yg nyata..dan masih menghirup udara ciptaanNYA..
Hanya aktif di FB dan IG sahaja..

Rindu mahu sperti dahulu..
Blog walking  blog kwn2..share resepi..share info..
Tp Apakan daya..kekangan masa...
dan yg lebih atas sbb yg x dpt dielakkan..

Sebelum terlambat..rasanya sempat lagi nak ucapkan
Selamat Tahun Baru 2017..
Semoga kita lebih dimurahkan rezeki dan sentiasa berada dibawah lindungandrNYA
Aamiin..

Byk benda nak cerita ni...
Tapi tak tau mana nak mula dulu..

Ooo..nak bg tau psl anak2 dulu la..
Abam MUIZ tahun ni dah Darjah 2..Muhayra pulak bln 5 ni genap 3 tahun...
Alhamdulillah..
Ada lg yg ibu ingin kongsikan...
tp..nnt la ye..next entry la..
Insyallah

Doakan yg baik2 utk KAMI sekeluarga dan ibu juga doakan semoga semua urusan anda dipermudahkan...
Aamiin..

11 July 2016

Salam Aidilfitri 2016


As Salam

Mungkin tak terlambat ibu nak ucapkan Salam Aidilfitri buat semua yg masih sudi mengunjung blog kesayangan ibu yg dah sunyi sepi..berhabuk..
penuh sawang dan sewaktu dgnnya..
Almaklumlah sejak berpindah ke desa ni..
line Internet tak berapa cantik
Harapkan internet opis..takde masa la pulak..buzy gayanya

Ibu terharu tau bila tgk BE menari2 kat Nuffnang..
12 BE baru pulak tu.. Alhamdulillah..
Syukur sgt2..rezeki tu..
Walaupon blog terabai..ada jgk yg masih sayangkan ibu...
TQ En. NUFFNANG

Tahun nie pertama kalinya raya dirumah sendiri..
Masak juadah sendiri..pendek katasemualah sendiri..
Happy + buzy + letih = Hanya Tuhan yg tau perasaan itu
Alhamdulillah.atas semua nikmat yg diberi..

Tahun nie Abam MUIZ berjaya puasa 21 hari..
Ibu x pernah nak paksa pon..satu pencapaian yg ibu boleh bangga..
Alhamdulillah..

Ibu cuba sedaya upaya utk update selagi termampu..
Rindu sgt nak memblog seperti dulu
huhuhuhuhuhu

p/s sory terpaksa update laju2....






06 April 2016

Tutorial : Phone Security (Lockwatch)

Assalamualaikum...
Bersiaran lagi dengan Babah.. Pencuri handphone anda tidak selamat lagi dengan Lockwatch ini.. Gambar mereka akan dirakam sewaktu cuba untuk membuat cubaan Lock Pattern.. Ikuti tutorial ini selanjutnya...

Caranya mudah sahaja, Carilah applikasi Lockwatch di Google Playstore... (Hanya Android sahaja. Iphone carik yang lain yer...)

  

Selepas Install, click pada Open, Buka setting Security anda... ONkan [Send alert email..] dan Pastikan akaun email anda betul.. (Sepatutnya sama dengan akaun Google Play anda...) Setkan security anda kepada Patern Lock.. Jangan lupa mengisi di bahagian Owner info untuk perhatian sekiranya handphone anda dijumpai oleh orang yang jujur. Dan semua setting telah selesai...

Anda boleh cuba untuk lock handphone anda, dan cuba dengan  patern yang salah. dan lihatlah di email anda... Gambar "pencuri" tersebut telah dirakam bersama Lokasi... (Contoh sahaja.. bukan gambar babah... haha..)



Semoga berjaya... Happy Watching...


29 March 2016

Cara Gosok Gigi Baby

Assalamualaikum...
dah lama babah tak bersiaran... Saje surf internet, tiba-tiba terjumpa lak video ni...
Cara-cara menggosok gigi baby.. fuhh... korang berani tak?


Macam boleh dipraktikkan jer... OK.. Until Next Time.. bubaiii...

 

23 January 2016

HELLOOOOOO...!!!!!!





Lama sungguh tak berupdate..!!!
Kosong..penuh habuk..terbengkalai..semua ada..
Hari ni dah 23/1..4 bln lamanya..sepi tanpa berita..

Alhamdulillah...KAMI masih menyedut udara yg sama..masih sihat..
masih meneruskan kehidupan..
Cumanya...KAMI sekeluarga telah berhijrah..
Berhijrah ke arah utk hidup lebih sempurna..
Insyallah..

Errrmmm...masih kekok utk memulakan bicara..
4 bln tidak berkayra..otak tepu tiada idea..
Pada hal byk cerita yg ibu ingin kongsikan..

Di kesempatan ini...mungkin x terlambat ibu  nak ucapkan salam tahun baru..
Semoga segala impian dan azam..akan terlaksana pada tahun ni..

Rindu sebenarnya..rindu nak jln2 blog kawan2..
Rindu nak berkongsi..rindu nak cerita psl keluarga..
Rindu segala2nya..

Doakan yg baik2 buat KAMI sekeluarga..dan di permudahkan segalanya..
Jumpa di lain entry..





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails