Teman-teman Setia

07 March 2014

Babymoon ~ Ho Chi Minh, Vietnam

Salam..

Dah lama dah cite nie..baru ibu nak buat entry..
nak share percutian ibu dan babah ke vietnam..
Plan sebelum ibu pregnant lg..
Tujuan asal nak spend masa berdua ngan babah..
So..MUIZ ibu tak bawa..
lg pon ibu fikir mcm tak sesuai plk ibu nak bwk MUIZ pegi Vietnam..
tetiba ada rezeki plk utk ibu..masa ibu pegi kandungan sudah berusia 3 bulan..
Sbb itu ibu panggi percutian babymoon..
hihihihi..

KAMI pergi pada 1 - 4 november 2013..
Plan dibuat bersama boss ibu..dia pergi ngan family dia..
Ibu pergi ngan babah..
First time ibu akan merasa naik kapal terbang..
Lepas jgk hajat ibu..
Insyallah..lepas nie ada rezeki ibu nak bwk MUIZ dan adik MUIZ plk naik kapal terbang..



Sebelum nak pegi kena buat passport dulu..
Nie jgk first time ibu buat passport..
Igtkan susah prosedur dia..rupanya senang jer..
Cuma perlu kesabaran yg tinggi..
Biasalah..org ramaikan..


Nie duit Dong vietnam yg KAMI dah tukar..
Rasa kaya sgt dah masa nie..
Duit nie bernilai berjuta2..walaupon nilai malaysia aru beraba ratus..
hihihihihi..
KAMI jgk ada tukar duit dolar dan selebihnya bawa RM jer..
Sbb kat vietnam terima pakai duit RM utk shopping..

Kenapa ibu pilih Vietnam..??
kenapa ye..???? nak shopping kut..hahahahaha..
Tp mmg gelap mata sampai sana..semua rasa nak beli..
Tp yg suka kain baju la..yg tak suka tu..
takde apa sebenarnya kat sana..
biasalah negara pernah dijajah..cuma best part baca sejarah perang..
Sgt2 mendalam..kesan dia pada rakyat Vietnam..rasa insaf pd diri sendiri
apa2 pon..mmg ibu enjoy kat sana..


walaupon CINTA hati ibu tertinggal di MALAYSIA..
malam pertama ibu nangis..
huhuhuhuhu..
tingat dekat CINTA hati ibu nie..
rasa nak balik malaysa jer time tu..puas babah pujuk..
rasa bersalah tinggalkan MUIZ..
Hati ibu kan..hanya ibu2 jer yg paham...

OK la..insyallah kita sambung lg part yg seterusnya..
Perjalanan KAMI ke Vietnam dgn penerbangan MAS..
Tunggu...!!!






No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails