Teman-teman Setia

17 March 2014

30 Weeks sudah..

Salam...

Ibu jarang bercerita pasal kehamilan ibu..
Bukan tak mahu bercerita..
Pengalaman yg lalu..buat ibu lebih berhati2..
Lg pon ibu takut dgn pandangan org lain..
kekadang ada yg mendoakan keselamatan ita..ada yg sebaliknyakan..
Hati manusia..mana kita tahukan..

Sebenarnya..tuhan jer yg tahu perasaan ibu ketika ini..
betapa ibu tersangat gembira dan teruja dgn rezeki yg ALLAH kurniakan buat ibu..
Rezeki yg tak disangka2..dan tak pernah ibu duga..
Ianya hadir dikala ibu mmg teringin sgt2..
tiap ari ibu doa tak pernah putus agar..berpeluang utk hamil sekali lagi..
Alhamdulillah..doa ibu di makbul jua..

Alhamdulillah..kini dah masuk 30 minggu..
Lebih kurang 10 minggu lagi..Insyallah...
Bukan kata ibu..MUIZ pon turut rasa teruja..
Tiap hari MUIZ akan dtg ckp2 kat perut ibu..
Siap panggil.."adik..nie abang nie..adik buat apa tu..???'
Terharu perasaan ibu masa tu..
ye lah MUIZ pon dah besar...dah genap usia 5 tahun..
Udah paham sgt2..



Nie gambar ibu yg makin tembam..makin membesar bagai juara..
Abang MUIZ pulak makin manja..
Agak2 adik MUIZ ni girl atau boy..???
Ibu tak kisah..janji sihat, cukup sifat dan sempurna..selamat hngga bersalin sudah cukup buat ibu..
Jika ALLAH kurnikan baby girl..
ianya satu BONUS buat ibu..
Jika ianya baby boy.. ianya tetap rezeki drNYA buat ibu..
Ibu tetap bersyukur..

Apa yg ibu harapkan kengkawan semua dpt doakan ibu..
semoga dipermudahkan segalanya..
Selamat keduanya  hingga bersalin nanati..
Amin..



“Ya Allah, peliharalah anakku selama ia berada didalam perutku, dan sihatkanlah ia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkan lah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik, dan tetapkankah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah, jadikankah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."



1 comment:

~ana~ said...

take care fieza, moga semua nya selamat..insyaallah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails