Teman-teman Setia

12 November 2014

Muhayra Hafiyya ~ 6 Month Already



As Salam,,

11 November 2014..genaplah Anak Solehah ibu ni 6 bulan umurnya..
Bermakna..dah boleh start solid food..
dan bermulalah episod ibu bangun di awal pagi..
Insyallah...ibu nekad buat sehabis baik..sebaik yg mungkin..
dan ibu harap ibu dpt terjaga awal dr tido yg lena..
hihihihihi..
Ye lah..kekadang ada gak ibu kesiangan..terlewat bangun..
rasa mcm dah kunci jam..tp entah kenapa tido sampai tak sedar..

Perkembagan Muhayra di usia 6 bulan ni..

~ Timbang kat Klinik masa cucuk imunisasi 6 bulan ari tu..dah 7.5 kg.. Alhamdulillah..
~ Expert dah bab meniarap ni..boleh berguling2 mcm cite hindustan..sedar2 dah dekat bawah meja
~ dah start angkat punggung...mcm nak merangkak
~ Mula dah kenal org..klu org yg tak biasa dia tgk tu..mmg dia akn scan muka org tu dr atas sampai bawah..pastu klu rasa dia tak kenal..dgrlah dia menangis.. ngan babysitter pon sama..klu cuti 2 hari tu...hantar ari isnin...mulalah dia buat kawad cam.. dia tenung muka ummi dia..pastu baru dia senyum..
~ Pantang abang agah cikit..ke main suka bebenor..ketawa sampai tersedu2..hahahaha...
~ pantang ibu hilang kejap dimata..mulalah tercari2..nie time ibu gi pasar..ibu tinggalkan dgn babah kejap...mulalah..rasa gelisah je..tp bila ibu dah ada dpn mata..takde plk nak nangis...

Ibu & babah sentiasa berdoa yg terbaik untuk anak2 KAMI..
Kalianlah harta dumia akhirat dan Amanah buat KAMI..
Kehadiran kalian membawa 1000 hikmah dan senyum kalian penawar duka lara KAMI.. 
Alhamdulillah...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails