Teman-teman Setia

18 November 2014

Dinner KAMI 151114


As Salam..

Jangan bosan plk bila masuk blog ibu ni..
Asyik2 cite psl makanan je..mcm takde benda lain kan..
Mana lah badan tak mcm dipam2..
huhuhuhu..
Ni adalah terapi buat ibu sebenarnya..
Time hujung minggulah...nak jamu family dgn air tangan sendiri..
Hari kerja..kekadang sempat masak..kekdang tak sempat..
Bagi ibu..ibu lebih bahagia bila tgk org yg disayangi mkn dr air tangan kita sendiri..
berkat rumah tangga gitu...
Biarlah apa org nak kata..tp ibu mmg bahagia mcm ni..

Ari sabtu ari tu...entah kenapa dok teringat2 kat lauk sambal berlada bonda...
Teraa2 mcm sambal berlada ibu kat anak tekak ibu..
pagi tu ibu dah buat nasi lemak time bekfes..ibu igt cukup sampai tgh ari..
Tp abis dah...so..dinner kena lah masak..
Sbb plan mmg tak mau kuar rumah ari nie...
nak makan..pastu tido..bangun tido...makan...
hahahahaha...

Dlm kul 3.30 ptg tu...baru nak cari bahan basah..
Ke mydin la jawabnya...
Nak ke pasar..tokey ikan pon tgh tido...
hihihihihi...
Sampai mydin..babah drop ibu..anak2 sila behave dgn babah ye...
Ibu nak gi cari ikan..



Tercipta menu kat atas nie...

- Ikan Berlada 
- Rebus Kerang
- Sup sawi + Fish ball

Kerang tu...mmg babah balun sorang...sbb ibu tak makan kerang...
setakat 3,4 ketul tu..bolehlah..buat syarat org kata..
Sup sawi tu pulak..mmg ibu yg balun sorang...babah tak minat mkn sawi..
Kira fair & Lovely kan...hehehehehe...

Perut pon udah kenyang...
Rerasa apa aktiviti yg best time nie...
Haa...ibu ada satu idea...!!!
Anak-anak...!!!
Jom...kita main nak..Ibu ada satu permainan...
Sapa tido dulu dia menang...
hahahahahaha...





2 comments:

Lynn Hamzah said...

salam perkenalan...terus follow sini...kita suka blog nie...sebab banyak post pasal masak masak dan makan makan...kita pun suka masak dan makan nie...hihihi...

jemput datang blog dan follow kita yer...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

x per fieza .. masak sendiri ni puas hati..jimat pun iye ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails