Teman-teman Setia

28 August 2013

Kisah bujang K.A.M.I


As Salam..
Selamat pagi..semoga ari ini lebih baik dr semalam...
Dah bekfes..??
Ibu ari nie x bekfes tp bersahur..Insyallah sambung ari ke - 6..
harap2 di permudahkan hingga berbuka nnt..

Dah habis posa nie baru rasa lega cikit..
dah tak tah fikir nak buat puasa ganti lagi..
Sebenarnya ibu tinggal posa 4 ari jer..sbb time "sahabat" tu dtg dah ari Ahad = 26 ramadhan..
tu yg cikit jer ganti tu..
pastu tambah 2 ari  tuk genapkan 6 ari..
mudah2an sunat puasa 6 pun dpt juga. yg penting dahulukan yg wajib..

Entry ari n ie nak cite psl bujang ibu..
Ari genap bujang ibu berusia 4 tahun 6 bulan..
6 bulan lg genap 5 tahun..insyallah..
Tahun depan dah kena gi tadika..tak boleh memain mcm kat Taska..

Ibu dan babah masih lg berbincang psl tadika tuk MUIZ..
Masih belum putus lagi..
Tp dah ada short list tadika utk MUIZ..
Insyallah hujung bulan nie dah ada finalist tadika mana yg akn MUIZ sekolah..



Nie gambar terbaru bujang ibu..skrg MUIZ 18 kg..
Makin byk mulut..makin cerdik..makin bijak..
yg penitng makin hensem..hihihihi..

Mulut mmg tak reti diam..sekarang proses learning...
Ibu n gan babah PASRAH jer klu muiz tanya mcm2 soalan..
Kekadang sampai tak tau nak bg jawapan apa..
Nak kelentong jawapan pon..lg bertambah soalan yg di tanya..
Abis2 klu MUIZ tanya ibu..ibu tak dpt jawap..ibu akan ckp..
"cuba Izz tanya Babah..babah mesti tau"
hehehehe..
Sorry ye babah..


Nie kisah ayam goreng..
Mmg feberet MUIZ mkn ayam goreng..Mlm tu sebuk mintak ibu gorengkan ayam..
Gigih la ibu goreng ayam tuk MUIZ..
Dpt ayam goreng muka manis jer..tp sebelum dapat ayam goreng..dekat nak 1000 kali MUIZ tanya..
"dah masak ke belum..lambat la ibu ie..saya dah lapar nie..cepat cikit boleh tak..?"
Sabar jer la ibu nengok kamu MUIZ...

abis mkn ayam goreng..Izz ckp..
"Ibu masak Ayam Goreng tak sedap.."
"selalunya..sedap"
kecik besar..kecik besar ibu pandang kamu MUIZ..
Abis yg tinggal tulang tu apasal..?? klu x sedap asal abis kan..
Td ibu nak cukai cikit..cukup punya eksen..kedekut..
Pastu boleh plk ckp x sedap..
huhuhuhu...

MUIZ skrg dah ada selera makan..dulu susah gak nak bg MUIZ mkn..
Sbb dia hanya mkn mee sup jer..klu mkn nasi pon hanya lauk telur..
Skrg Alhamdulillah..
Bab menyusu plk dia tak mau..
seminggu ada la sebotol ke 2 botol susu yg MUIZ minum..
Takpe la MUIZ..janji sihat sudah..
Bila anak sihat nie..ibu pon rasa happy..






No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails