Teman-teman Setia

27 February 2013

Sambutan Hari Lahir MUIZ kat TASKA


Salam semua..
Sejak kebelakangan nie.. Mood Ibu nak update blog..
terbang di tiup angin.. Pada hal..punyalah byk yg ibu nak ceritakan..
Walaupon ibu tahu tak ramai yg baca..tp sekurang2nya..
Adalah kenangan coretan ibu setelah ibu tiada nanti..
Apa yg ibu merepek nie pon ibu tak tau..
Sbb dah lama tak ber BLOG..ckp pn dah merapu..

Nie kisah sehari selepas birthday MUIZ..
Pada 18/2 ibu dan babah ambil cuti semata2 nak sambut ari lahir MUIZ..
MUIZ dah berminggu menuntut janji bila ibu nak bwk kek kat sekolah..
Siap buat count down lagi..hampir tiap ari tanya..bape ari lg ibu ak antar kek kat sekolah..

Pagi tu MUIZ gi sekolah mcm biasa..
Dalam kul 10.30 ibu datang sekolah MUIZ..
Berubah muka MUIZ tgk ibu dan babah dtg sekolah..
Bertambah2 manis muka bujang bila tgk ada kek..
Siap senyum simpul lag..




Kek Idaman MUIZ..
sebuk nak Kek Thomas.. Ibu order tempat biasa..
dari KAK MAR..


Mmg sgt2 puas hati..
Mengikut kehendak hati.. Rasa pon sgt2 sedap..dan kek cantik sgt2..
TQ Kak MAR.. 
Pada sapa2 yg nak order klik jer link yg ibu bagi..


K.A.M.I
Shamz + Fieza = MUIZ..
Bergambar kenangan..



MUIZ with Ticer HAS..
Ticer Has nie Guru Kelas MUIZ..


Nie semua kawan2 MUIZ..



Antara TIcer2 yg hadir masa majlis nie..
Ticer Has, Ticer Shu, Ticer Ida dan Ticer Nab..
TQ atas didikan kalian..


MUIZ ngan kengkawan..


Masa untuk potong kek..

Muka senyum simpul..bila kengkawan nyanyi lagu besday..



Kengkawan MUIZ tgh nyanyi lagu besday..


Happy hati ibu bila tgk anak happy..


MUIZ ckp.. terima kasih ibu..
Aduyai..sayu dan syahdu Ibu dgr..
Sudah besar kamu sayang..
cepat benar masa berlalu...

Insyallah..
Selagi ibu masih bernyawa..masih diberi kekuatan..
Di beri rezeki..di panjangkan umur
Ibu akan tunaikan segala permintaan MUIZ..
Ibu sanggup berkorban apa saje..
Demi MUIZ..
Insyallah.. itu janji ibu..

Biarlah apa org nak kata..
janji ibu tahu apa yg terbaik untuk anak ibu..
Jika mereka berada di tempat ibu..mereka2 itu akan faham..
kenapa ibu buat camtu kat anak ibu..

So..tak perlulah berkata apa2..
sbb ibu tak mintak duit mereka2 itu..
Terluah perasaan pulak kat sini..
Kesabaran ibu ada hadnya..
Bosan dgr org dok mengata mcm2..

Insyallah..
Kita jumpa kat entry lain..

WASSALLAM...





2 comments:

*∽ IZAN ∽* said...

Happy bufday Muiz. wahhh comelnya kekk!! suker suker sukerr!!!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

happy belated besday muiz cayang... maaf auntie madihaa lambat dtg ucap besday muiz.. tp auntie tak pernah lupa sbb umur muiz sebaya dengan anak auntie alin sbb masa ibu peknenkan muiz.. auntie pun sama peknenkan alin... so this year sama2 4 tahun... moga jadi anak yg soleh yg muiz...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails