Teman-teman Setia

07 May 2011

Gedik di Pusat Sains Negara, Bukit Kiara..


Salam..
Plan nak gi Pusat Sains nie dah seminggu..
Di cadangkan oleh member kat department..
Sbb menurut beliau..tgh ada Pameran Dinosaur
Bila tgk FB suami dia..mcm best jer klu bwk MUIZ..
So..pepagi sambil tunggu MUIZ bgn..suruh babah gi kedai..
Beli bekfes..ibu malas nak buat bekfes pg nie..beli roti canai jer..

Bila MUIZ dah bangun..terus kami bersiap gi Pusat Sains Negara kat Bukit Kiara..
Cuaca panas ari tu..bahangnya terasa..tp MUIZ mmg tak kenal erti penat..
Tak byk gambar pon..sebuk mengejar MUIZ yg sebuk explore semua tempat..
Mana sempat nak bergambar..
Jom layan gambar2 yg ada..dan yg telah di luluskan olih SIRIM..hihihi..

Bangunan Pusat Sains Negara..

Tgk tu..byknya Dino..

Keta park jauh..pastu ada jejantas tuk menyeberang..

Gayat gak berada di atas jejantas nie..
bwhnya jalan raya..
tp ibu dan MUIZ berpossing..tuk hilangkan rasa gayat..

MUIZ dan Ibu lagi..
berpeluh ibu kejar MUIZ tau..

Mendaki lagi..bila lah nak sampai nie..

Ibu jalan lambat..terus MUIZ laju mendaki..

Dah sampai..babah beli Tiket masuk..
Murah jer..Dewasa RM 10..
berbaloikan..? MUIZ FOC..
Mcm2 ada..semua benda boleh belajar..
dan byk ilmu pengetahuan yg boleh kita dpt..
promote tu..hihihi..

Sebelum sampai ada akuarium besar..
Seolah2 berada di akuaria..
sonok tgk ikan2 dlm akuarium tu berenag2 atas kepala kita..


Tgk tu..ikan..semua besar2..
ikan hidup dlm air..

Belum abis belajar..dah sebuk nak gi tempat lain..
MUIZ..MUIZ..

Bujangyg tak reti dok diam..
Ibu takut hilang jer MUIZ ooii..
dah la tak takut org..

MUIZ main kat piano gergasi..
best piano nie..klu di pijak..akn kuarkan muzik.
Ibu pon ada naik sekali..

Semua benda nak di picitnya..
BAkal Ahli Saintis nie..

Mcm tau sgt..hihihi..

Aksi mendepa tangan..gedik ibu MUIZ..

Penant suruh possing..
idak di maunya..
sebuk nak berlari..

Ibu menggedik..

MUIZ dan Babah pulak..
yg best gambar nie..boleh pulak tgh Dino tu gerak2..
tetiba masa ibu nak ambik gambar, Dino boleh benti..pastu tunjuk gigi..
Mcm suruh berpossing pulak..hihihi..

MUIZ dan Ibu with Dino..
tgk..MUIZ tak mau pandang camera..
nak kuar anak tekak babah jerit nama dia..
MUIZ buat ta k tau jer..

Muiz main slide bentuk piano..
kelihatan ibu kepenatan mengejar MUIZ yg tak duduk diam..

MUIZ dlm ball pool..
Ada sorang girl dok cubit MUIZ..hangin ibu tau..
yg Mak dia dok pandang2..sambil gelak2..
sekali MUIZ sekeh kepala dia..baru padan muka..
hiihhi..hebat anak ibu..

Dlm badan kekura..
MUIZ tak penat ke sayang...ibu dah tak larat tau..
LETIH..

Nie pulak slide bentuk sotong..
Aiyya..ada amoi la sebelah tu dok usha MUIZ..

Naik kekura pulak..semua benda MUIZ nak cuba..

Naik keta explore semua tempat..
Ibu hanya memerhati dr jauh..

MUIZ dlm pokok pulak..
Puas pujuk nak balik..
Mulut asyik sebut..TAK NAK..
Adoi MUIZ..ibu dah kepanasan..kehausan..kelaparan dan sewaktu dgnnya..

Dlm kul 3.00 pm kami pon bergerak balik..
Dlm keadaan MUIZ meronta2 sbb di paksa balik..
kena dukung ngan babah..
hihihi..


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails