Teman-teman Setia

27 April 2012

Langkawi With ♥..Part 1


Salam semua..
Alhamdulillah..
tercapai juga hajat ibu nak bwk semua family ibu ke Langkawi..
ini adalah antara wish list ibu..syukur sgt2..
telah tercapai...

kami bertolak pada malam 26/4..dalam jam 9.00 malam..
kami pegi dgn 4 biji keta..
Dalam jam 11.00 malam lebih kurang..
kami berehat dulu kat R&R Sungai Perak...


siap bwk bekal lagi..mak buat kuih karipap sardin..
dan jugak kopi 0 panas..
Mak Andak bwk kuih kasturi..
syok jer makan reramai..happy sgt..
tgk la muka kami masa nie..semua exited..
Masa nie anak2..semua tgh ZZzzzZzzZz..
hihihi..
yg tiada dalam gambar..
pak ngah MUIZ..masa nie dia gi toilet..

Plan asal..kami nak naik feri kat kuala kedah..
setelah berbincangan di buat..kami nak feri ke kuala perlis..
tukar plan di saat2 akhir..

Kami sempat berehat tuk kali kedua di R&R Gurun Kedah..
tuk basahkan tekak..dan ilangkan rasa mengantuk..
dan perjalanan kami di teruskan lagi..


Masa nie dlm kul 6.30 pagi..
maaf la..gambar gegar..
kami sampai dlm kul 5.15 pg di jeti kuala perlis..
memula kami igt nak rehat2 dulu..
tp nasib baik jumpa owner parking yg berhati mulia..
rupanya..jgn harap la ko nak rehat2..sbbnya..
masa kami sampai.. Masya Allah..ramainya org..

Klu agak2 nak naik feri dlm kul 8.00 ke atas..boleh la ko org nak rehat2..
tp memandangkan kami nak keja feri yg paling awal iaitu kul 7.00..
kami di kehendaki beli tiket skrg..
so..kena lagi sorang gi beratur beli tiket..
Yg lain2 gi solat subuh dulu..
hazabnya masa tu..ramai sgt manusia..
Igtkan kami yg paling awal sampai..


Masa nie MUIZ mamai lagi..mcm tak tau apa2 yg berlaku..
ialah..dlm kul 6.00 lebih kena paksa bangun..
member tgh syok tido..

Owner parking yg kami kenal kat jalan tu mmg ok..
Service terbaik...
unutk pengetahuan semua..
Parking berbumbung RM 30 tuk 3 ari..
tuk feri RM 18 tuk dewasa...dan kanak2...RM 16..


Ibu dan MUIZ dlm feri..kami naik Feri Lada tuk ke Langkawi..
Masa nie..Ibu agak keletihan..
Muka pon dah berminyak2..


Suasana dlm feri..
Semua muka letih..satu malam tak tido dgn selesa..
takpe..sampai homestay..boleh rehat2..
pastu masa tuk SHOPPING!!!
hihihihi..

Oh ye..masa dlm feri nie..ada kejadian kurang enak berlaku..
memula katanya..FREE SEAT..
pastu tgh kami sedap2 landing kat sini..
kami di HALAU!!!..
sabar jer la..tp takpe la..
kami PASRAH..
hihihihihi..

LANGKAWI..
Tunggu kami..dlm 45 minit sampai la kami kat sana..

OK..
kita sambung part 2..






No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails