Teman-teman Setia

27 April 2012

Langkawi With ♥..Part 2


Salam semua..
OK..kita sambung part 2 pulak.
Kali nie ibu nak cite pasal homestay pulak..
Inilah homestay yg telah ibu taja untuk penginapan selama 3 ari 2 malam..

Homestay nie terletak betul2 kat Pekan Kuah..
Mmg dekat sgt2 dr Jeti..
Dekat jgk ngan Hj Ismail Group..
Kita org jln kaki jer malam tu, sbb nak tambah koleksi yg tak cukup..
hihihihi..
Semua dekat..kedai runcit, kedai makan..semua dekat..jln kaki jer..

Homestay nie..mmg cukup2 selesa.. Double Storey Tau..
Mmg luas sgt2..dan kemas bersih dan teratur..
Rasa mcm dah umah sendiri..
Boleh muat dlm 5-6 keluarga..

Semua gambar Ibu ambik dr SINI
Mmg ibu langsung lupa nak ambik gambar kat Homestay..
sbb terlalu happy berada kat tanah Mahsuri nie..


Bahagian ruang tamu..
Sebenarnya bahagian ruang tamu nie..luas sgt2..
Bila set kerusi di letakkan di pintu masuk..
sbb keadaan ruang tamu nie..berbentuk L shape..


Nie ruang makan...


Nie ruang dapur...dalam gambar tiada dapor gas..
tp sebenarnya..cukup complete tuk memasak..
Kami kat sana langsung tak gi makan kat kedai..
dr sarapan hingga makan malam..semua masak sendiri..

Semasa berada kat sana..telur 60 biji..
abis tau..hehehehe..
Beras 5 kilo pon selesai..kuat mkn sungguh kami kat sana..
Best sbb makan ramai2..tu yg buat selera bertambah2..

Kat ruang atas..ada 3 bilik dan 2 bilik air..
jom kita tgk gambar bilik..



Nie Master bed room..ada econ + kipas..
Luas juga..semua perabot ada..dan ada bilik air..
Dan ada tilam extra..2 keluarga muat dlm nie..



 Nie bilik kedua..
lebih kurang mcm bilik master bed room..
ada econ juga..dan ada bilik air jugak..


Nie bilik ketiga..
Bilik nie..takde econ..tp tetap ada kipas..
dan bilik air share ngan bilik kedua..kira ada link la pintunya..

Bilik ke empat..
berada di bawah..pon luas gak..
dan di bawah ada satu lagi bilik air..mmg takkan ada yg berebut nak mandi..
puas hati sgt2 dok nginap kat home stay nie..

Jika ada sesiapa yg berminat..boleh contact Kak Intan..
Beliau mmg nice person..lembut jer..
dan alamat homestay :

No 5, Taman Jentayu,
Kuah, Langkawi,
Kedah

Intan at 013-4675427  @ Izul at 019-4170110

Nnt sebut nama fiza ye..
nak tau harga..Leh Contact sendiri Kak Intan..
bincang sendiri..
Lagi senang...




2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku rasa kalau stay kt homestay nie berbaloi2 dgn harga .. meriah pun iye compare stay hotel ;-)

DAYANA said...

Slm,

Nk tanya, homestay ni dkt ngn hotel city bayview hotel ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails