Teman-teman Setia

07 September 2010

Tart Stawberry..


Entahkan sedap..entahkan tidak..
Tp bg Ibu MUIZ..OK la tu..hehehe..
Nie la rupa Biskut Tart Stawbery tu..
yg tak berapa semenggah tu..ahaks..



Bahan-bahan

· 250gm butter

· 60 gm gula aising

· 2 biji kuning telur

· 1 sudu teh vanila

· 300-330gm tepung gandum*

· 50 gm tepung jagung*

· 30gm tepung kastad*

· 20gm susu tepung*

· 2gm garam halus

· * ayak

· Jem stawberry..

tp Ibu MUIZ guna Jem buah2an campuran brand Lady's Choise


Cara membuat:
1. Pukul mentega dan gula aising sampai sebati.
2. Masukkan kuning telur dan garam dan pukul lagi hingga sebati.
3. Masukkan bahan-bahan yang telah di ayak dan jadikan doh. Jika lembek masukkan sikit lagi tepung gandum.
4. Canai setebal 4 mm. Terap dengan acuan berbentuk kelopak bunga.
5. Masukkan jem ke dalam
beg pelastik kecil dan lubangkan hujung bucu, picit di atas biskut td.
6. Bakar pada 175 C selama 15-20 minit atau hingga keemasan.

~ Selamat Mencuba~

1 comment:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

tq fieza .. resepi kt mag beza .. siap msk doh dlm peti ais .. cam pelik laks .. thanksss sgt2 salam lebaran dari kami sekeluarga ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails