Entahkan sedap..entahkan tidak..
Tp bg Ibu MUIZ..OK la tu..hehehe..
Nie la rupa Biskut Tart Stawbery tu..
yg tak berapa semenggah tu..ahaks..
Bahan-bahan
· 250gm butter
· 60 gm gula aising
· 2 biji kuning telur
· 1 sudu teh vanila
· 300-330gm tepung gandum*
· 50 gm tepung jagung*
· 30gm tepung kastad*
· 20gm susu tepung*
· 2gm garam halus
· * ayak
· Jem stawberry..
tp Ibu MUIZ guna Jem buah2an campuran brand Lady's Choise
1. Pukul mentega dan gula aising sampai sebati.
2. Masukkan kuning telur dan garam dan pukul lagi hingga sebati.
3. Masukkan bahan-bahan yang telah di ayak dan jadikan doh. Jika lembek masukkan sikit lagi tepung gandum.
4. Canai setebal 4 mm. Terap dengan acuan berbentuk kelopak bunga.
5. Masukkan jem ke dalam beg pelastik kecil dan lubangkan hujung bucu, picit di atas biskut td.
6. Bakar pada 175 C selama 15-20 minit atau hingga keemasan.
~ Selamat Mencuba~
1 comment:
tq fieza .. resepi kt mag beza .. siap msk doh dlm peti ais .. cam pelik laks .. thanksss sgt2 salam lebaran dari kami sekeluarga ;-)
Post a Comment