Teman-teman Setia

31 December 2014

Good Bye 2014




As Salam..

Hari ni ari terkahir bg tahun 2014..
Esok kita akan masuk tahun yg baru..
Bermakna..meningkat lg umur..dan perlu tingkat lg terutama ibadah kepadaNYA..

Alhamdulillah..
Sepanjang 2014..byk suka duka yg berlaku..Antaranya..
- Dgn kehadiran seorang PUTERI yang lahir pada 11/5/2014
- Ibu menerima APC (Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2014)
- Selesai sudah urusan beli rumah (Baiti Haqimi) dan dah dpt geran

dan juga jangan dilupa peristiwa sedih yg berlaku di negera kita pada tahun ni..
- MH 370
- MH 17
- Banjir besar di pantai timur

Semua tu akan jadi kenangan utk kita yg perlu kita kenang utk selamanya..
Apa yg ibu harapkan..semoga di tahun hadapan..kita dimurahkan rezeki..di lanjutkan usia..
sentiasa berada didlm Rahmatnya..dan kena kerja lebih kuat lagi..
Insyallah..




19 December 2014

Abang MUIZ join Trip ke Taman Pertanian, UPM

As Salam..

Hari ini ibu nak cite pasal abang pulak..
Alhamdulillah..tahun depan abg dah nak masuk umur 6 tahun..
Pastu nak naik darjah 1 pulak..
Emm..cepat benar masa berlalu..
Sedar2 nnt abang nak masuk sekolah menengah pulak..

Time cuti sekolah ni..ibu tetap antar abang gi sekolah..
Mmg sekolah tutup..tp day care bukak..pastu byk aktiviti yg ticer sediakan..
Kelas Art, mengaji, little saintis..
Pastu baru ni sekolah buat lawatan..
Pergi Taman Pertanian UPM..

Excited bila ibu ckp..ticer nak bwk naik bas..
Dah 2 kali sekolah buat trip..ari tu tgh tahun..
Pegi Farm in the city kat Puchong..
Lupa plk ibu nak buat entry..

Pagi tu bangun pagi..muka senyum je..
Ibu gorengkan nugget, bwk air dutch lady coklat ngan roti..
Sepanjang dlm keta on the way nak gi school..
Ceria je abang..pagi tu ibu angkut adik hantar abg sekali..
Sbb kena ada kat sekolah awal..malas ibu nak antar kat umah pengasuh pagi2 buta..




beratur nak naik bas..

Senyum je dpt naik bas..


Hero ibu dah besar...


bergambar dgn lembu ye bang..



dengan kengkawan dan ticer

Semua gambar ehsan ticer2..
TQ ticer..jasa mu amat ibu kenang..
May ALLAH bless U..
Abang Izz pon happy sangat...
Mcm2 dia cerita dgn ibu..
Sampai skrg cerita psl trip..belum habis lagi...
Maybe boleh buat sinetron..
hahahahaha...

17 December 2014

Gembira Rasa Di Hati..




As Salam..

Pagi tadi saje la ibu bukak akaun Nuffnang..
Tgk2 ada 24 BE tgh berjoget hip hop..
Alhamdulillah...rezeki...terus senyum sampai telinga..
Hilang sakit kepala ibu..
hihihihi..

TQ Nuffnang..
Lenkali boleh bagi lagi..
ibu suka..ibu suka..ibu suka..
ibu rasa diri ibu begitu dihargai..
ahaks..

Mintak2...biarkan ianya terus menari-nari..
Tak kenal penat & letih..
hahahahaha..
Cepat ckit anak dara ibu berbling2..
Insyallah...mudah2an...




Senyum tak perlu kata apa-apa..





16 December 2014

Barli + Kismis + Kurma

As Salam..

Jom intai menu utk Muhayra hari ni..
Mana tau..dapat beri idea utk ibu2 semua sediakan makanan utk anak..
Kali ni Muhayra tak makan nasi..ibu buat barli pulak..
Lagi pon Muhayra tgh tak berapa sihat..
Katanya barli boleh sejukkan badan...
So..mari merebus barli..

lepas siap masak..sebelum ibu blend..
Saja ibu try test..masyallah..sedap rupanya..
Tak sedar 2 sudu masuk mulut ibu..
Gabungan barli + kismis + kurma..mmg ngam..
Lepas ni..nak rebus barli byk2..letak dlm freezer..
Makan time sejuk2..mesti yummy


Cara2nya senang saje..

- rebus barli hingga kembang..
- masukkan kismis dan kurma (buang biji)
- Masak lg hingga kismis kembang sedikit
- blender dan tapis..


10 December 2014

Masak Sempena Anniversary

As Salam..

Masa Anniversay ari tu..KAMI tak gi mana pon utk celebrate..
Lg pon time tu..Muhayra tak sihat..ibu pon dah mula rasa lain mcm badan..
so..ibu ambik keputusan utk masak dan makan sama-sama..
Itu dah cukup buat KAMI rasa gembira..
Janji bersama dgn org yg KITA sayang..Rasa diri ini begitu dihargai..

Ari tu ibu masak Makanan yg feberet babah dan MUIZ je..
Buat yg simple2...janji kenyang..seronok tgk org yg kita sayang..
Makan..siap bertambah2..seronok tgk MUIZ hirup sup..
Terharu..tak sangka..dah 11 tahun kita bersama



Ibu hanya masak nasi butter ari tu..
Pastu ibu goreng ayam celup tepung..sup ayam..
Ulam2 tak tinggal dan sos cili thai...
Senyum simpul babah & Muiz..tgk ibu masak makanan feberet dorang..



Pastu ibu buat kek sebiji..kek simple2 je..
kek Red Velvet..

Alhamdulillah...
Selesai sudah Sambutan hari ulangtahun perkahwinan KAMI yg ke 11
Apa yg penting...??? KAMI Kenyang sudah...hihihihihi



08 December 2014

Dedikasi buat suami ku..

As Salam

Video yg ibu cipta sempena hari ulangtahun perkawinan ibu dan babah yg ke 11 tahun..
Maaf...jika video ini byk kekurangannya..
Maklum saje...baru belajar2 buat..tu pon byk tanya ngan babah..
Bohong sunat ngan babah..bg tau projek utk opis..pada hal nak buat suprise,,
Nasib baik tak kantoi..
hihihihhi

So...layanzzzz...








06 December 2014

Happy 11th Anniversary





As Salam

Alhamdulillah...
6/12 genap sudah 11 tahun KAMI berkongsi segala2nya..
Segala suka duka KAMI tempuhi bersama..

Buat suami ku..

- Terima kasih sudi terima ibu jd suri hidup babah
- Terima kasih melayan perangai ibu yg sedia ada ni
- terima kasih sbb paham ibu
- Teirma kasih atas segala kasih,cinta dan sayang babah buat ibu
- Terima kasih utk segala2nya..



dan bahagia bersama Anak-anak syurga KITA..


Ibu sayang babah..untuk semalam...hari ini..esok dan selama2nya..




05 December 2014

Bubur nasi +bayam + ikan bilis + kurma

As Salam

Hari ni nak cite kisah solid food utk Muhayra..
Pejam celik..Muhayra menjangkau umur 7 bulan..
mcm kejap masa berlalu..rasa mcm baru je lahirkan dia..
Cepat betul masa berlalu..

Sekarang pelan2..ibu bagi muhayra makan bubur nasi..
di campur dgn mcm2 sayur..pastu ibu dah mula kenalkan protein pd Muhayra..
Alhamdulillah..Muhayra jenis yg tak cerewet pasal makan..
Tp klu ibu masak letak kurma..lagi laju Muhayra makan,,
Suka sungguh dgn kurma Muhayra ni..mungkin masa pregnant ibu suka mkn kurma..
Lg pon Kurma kan rasa dia manis..mungkin itu salah satu penyebabnya juga..



Bekal Muhayra ari ni ke rumah pengasuh..
Dimasak dgn penuh kasih sayang..
Special buat putri ibu..
Jom intai resepi ibu..




Bubur nasi +bayam + ikan bilis + kurma

Bahan-bahan

- Beras segenggam
- Daun bayam secukupnya* (dibasuh bersih)
- Ikan bilis 4 ekor * (dibasuh bersih)
- 3 biji kurma * (dibuang biji)

Cara-cara

- Beras dikisar separuh halus dan di basuh bersih
- Masukkan air secukupnya dan masukkan semua bahan yg bertanda *
- Kacau sehingga masak
- Setelah masak blender halus dan tapis
- dah boleh suap ke si manja anda


04 December 2014

Disember ~ Bulan CINTA Kami



Gambar : Sumber Google



As Salam..

Disember datang lagi..
Bulan CINTA Kami..Dimana Bulan KAMi disatukan...
Bulan Yg menyaksikan 2 jiwa menjadi satu..
Di saksikan ijab & Qabul. berwalikan ayahanda yg disegani..
Direstu oleh bonda yang dikasihi
Alhamduillah..still counting.. Insyallah

Ok..tu jer nak cerita..jumpa dilain enry..
Ibu lately mmg buzy..
hihihihi..




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails