Teman-teman Setia

29 November 2013

Dinner KAMI


As Salam..

Alhamdulillah..masih diberi kesihatan utk menjalankan tugas sebai seorang isteri..
Masih mampu menyediakan dinner walaupon kekadang rasa mcm tak berapa larat..
Dgn seharian di opis..balik terkejar lg nak masak..
Apa2 pon tetap bersyukur..

Dan di kurniakan suami yg byk membantu..
dan tak kisah soal lauk..janji ada nasi..
Lauk simple2 jer pon..tetap berselera..
Alhamdulillah..

Setelah bertungkus lumus berperang di dapur..
Nie la hasil air tangan ibu MUIZ..



- Hati Ayam Goreng kunyit
- Ayam Masak Kicap
- Rebus bendi + sambal belacan

Sampai sendat perut..
Syukur Alhamdulillah..
Ibu dpt bendi rebus tu pon dah cukup..mmg feberet ibu..
Sensorang jer ibu hadap bendi rebus tu..babah tak layan pon..
cicah ngan sambal belacan..Mmg kena sgt2..

Bujang ibu layan masak kicap ayam..kuah banjir..
Bertambah nasi makan...seronok ibu tgk..
babah..??? babah mmg sentiasa selera..
hati ayam tu mmg feberet babah..

Sbb tu la..penat pon ibu sanggup masak..
Seronok tgk 2 beranak makan..
berlawan2 menambah nasi..
Tak larat pon ibu gagahkan juga..
Demi kamu 2 insan nyawa ibu dunia akhirat..



27 November 2013

Super Hero Ibu & Babah

As Salam..

Ari ni nak cite pasal bujang plk..
lama tak dgr cite psl bujang KAMI yg makin bijiak..makin membesar dgn shat..
dan makin byk mulut skrg nie..
Insyallah..tak lama lg bujang KAMI ni akan bergelar Abg Long..
Doakan ibu dan bakal adik MUIZ di permudahkan segalanya..
Amin..

MUIZ skrg lg lg 2 bulan lebih akan masuk 5 tahun..
Rasa sekejap jer dah nak masuk 5 tahun..
ibu rasa mcm baru jer buat sambutan besday MUIZ kat Taska..
Cepat sungguh masa berlalu...

Alhamdulillah..tahun depan MUIZ dah start masuk Tadika..
Tadika ibu dan babah dah daftarkan..
Tadika mana?? Nnt la..kita simpan dulu cite tu..
Nak masuk sekolah nnt baru ibu review..
Insyallah..



Nie la super hero ibu dan babah dunia dan akhirat..
Penyeri rumah tangga KAMI..
Mulut mmg tak berhenti bercakap..ada jer benda yg dia nak tanya..



Super hero ibu yg kuat makan durian..
Pantang jumpa..terjerit2 suruh beli..
Selagi tak beli..selagi itu dia dok ulang..
Sabar jer la..

Ibu sentiasa doakan agar Anak ibu MUIZUDDIN HAQIMI dirahmati olehNYA selalu..
Sihat tubuh badan, di jauhkan dr penyakit yg merbahaya..
Di murahkan rezeki..serta semua yg baik2..
Amin...


26 November 2013

Terrajin pulak...


As Salam..

Bangun pagi nie..tgk ada belen nasi..
Terrajin pulak menggoreng pagi2 nie..
Terus ketuk2 cili api..
kita bikin Nasi Goreng cili api pedas berdengung..

Sampai opis..tak tunggu lagi..
terus bukak bekal..tergoda plk dgn air tangan sendiri..
lelagi bila dok cium bau ikan masin jeruk..
lagi perut nie berdongdang sayang..
hihihihihi..

Bila suap nasi..Lawan plk dgn ikan gelama jeruk..
Berlawan dia dlm mulut..
Sampai berair2 mata..hidung bila mkn..
tu makan dia..
hihihihihi..



nie la rupa bekal KAMI pagi nie..
Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..
Semoga Ibu MUIZ terus di beri kesihatan yg baik..
Amin...


25 November 2013

Philips Avent ~ Manual Breast Pump


SORRY..!!!
SEMUA DAH SOLD OUT..


As Salam semua...
Ada yg berminat dgn Breast pump dr Avent nie..???




Sapa2 yg berminat boleh contact saya di email 
shamieza7780@gmail.com

stok tak byk..hanya tinggal 1 set sahaja..
Harga RM 150 tak masuk postage..
Cepat..selagi stok masih ada..






14 November 2013

Dapur ku baru berasap..???


As Salam..

Lama tak menulis kat sini..
Lama blog nie terbiar sepi..
Tuan umahnya mmg takde mood nak berblogging..
Entah ke mana ilang semnagat tu pon ibu tak tau..
Pada hal..byk benda ibu nak kongsi..
Walaupon ibu tahu..blog ibu nie taraf pipit jer..

Bila fikir2..lama gak dapur ibu x berasap..
Bukan mabuk..tp malas..
Malas yg tak tahu nak ungkap mcm mana..
Alhamdulillah..sepanjang peknen nie..ibu mmg jarang2 mabuk..
Masa minggu2 awal jer..tu pon mabuk tak boleh makan nasi..
Benda selain nasi..mmg balun..

Bila fikir kesian gak kat babah dan Muiz..
Lepas nie..ibu nak buang la penyakit M itu jauh2..
entah kenapa..ibu pon tak tau..semangat masak tu..langsung takde..
Kekadang masuk dapur pon jarang2 dlm satu ari tu..
Malas bebenar rasanya..

Dalam malas2 tu..ada gagah jgk ibu masuk dapur..
Sesekali tekak nak gak dr air tangan sendiri..
Walaupon bercinta nak masuk dapur..
Nie yg terhasil..



- Sambal sotong petai
- Sup Sawi + fishball
- Terung celup Tepung
- Ikan kerisi Goreng

Alhamdulillah...kenyang gak kemi ari nie..
yg penting..muka babah ada senyum..


10 November 2013

10/1180 - 10/11/13 ~ Alhamdulillah..


As Salam...

Alhamdulillah.. ari nie 10/11/13..genap usia ibu MUIZ..


Bersyukur masih di panjangkan umur..masih mampu membuka mata..
Masih mampu sujud kpd yg Maha Esa..
Masih mampu bernafas dan masih mampu melihat org2 yg di sayangi..
Alhamdulillah..

Apa yg ibu harapkan di ari lahir ibu nie..
- di beri kesihatan yg baik..
- dimurahkan rezeki dan di panjangkan usia..
- sentiasa di permudahkan segala urusan.
- dan semua yg baik2 dan yg terbaik..
Amin...







hahahaha...
boleh...?????









LinkWithin

Related Posts with Thumbnails