Teman-teman Setia

31 July 2012

Berehat Sebentar..


Salam Ramadhan semua..
Ari nie masuk hari ke - 11 umat Islam berpuasa..
Kejap jer masa berlalu..
Ramadhan kali ini ibu disiplin kan diri..
berbuka tak minum ais..dan tak minum air bergula..
Minum Air suam jer..
Tp bila blk kg.. Takde maknanya disiplin
hihihihi..
Dah terhidang depan mata..
Apa lagi kan...

Ramadhan kali nie ibu byk masak dr membeli..
Tapi.. Blog berehat sebentar tayang gambar masakan..
tak berapa elok..
Buat Kata Ustaz AZhar Idrus....



Nanti2 la..Ibu post gambar masak2 ye..

Selamat Berbuka Puasa semua..




23 July 2012

Ahlan Ya Ramadhan



Salam Semua..

Ari nie masuk ari ketiga seluruh umat Islam berpuasa..
Di kesempatan ini..
Family Fieza & Co..mengucapkan
Selamat berpuasa kpd semua umat islam tak kira di mana jua berada..
Semoga kedatangan ramadhan kali ini membawa seribu kerahmatan untuk kita semua..

Maafkan segala keterlanjuran sepanjang ber blog nie..
dan..
Semoga Ramadhan kali ini lebih sempurna..




06 July 2012

Menang @ Rawang Burger Bakar

Assalamualaikum...
Kali ni Babah pulak nak cerita pasal kami menang @ Rawang Burger Bakar Facebook... Mungkin ramai jugak pengunjung yang dah baca pasal pengalaman kami first time makan RBB di sini... Sangat teruja bila Tokeh Besar RBB (Roy) bagi Message kami menang Contest Minggu ini...

Dipendekkan cerita, saya pun menghubungi Roy dan lepas tu  Halim, tokeh RBB Seksyen 23 Shah Alam. Alhamdullillah, kami menang 5 jenis burger daripada 10 menu yang terdapat di RBB. Pukul 8 mlm kami pon bertolak ke RBB Seksyen 23 Shah Alam yang terletak di Nasi Ayam Tat yang bersebelahan sahaja dengan Carefour Shah Alam. Sesampai sahaja, Alhamdulillah dah siap dah tempat kami. Tak sampai 5 minit, sampai dah Burger-burger yang kami menangi... Memang terbaeekk... Kami dapat burger-burger seperti di bawah...

 Dan kalau ada yang nak Zoom lebih dekat, ni ha dia...

 Ni Burger Chicken Pop.. Memang terbaik rasanya bagi penggemar Ayam...

 Yang ni pulak Double Riang... Sesuai dengan namanya, Keriangan berganda...

 Yang ni pulak Hot Shot... Kalau makan ni je mesti tak puas.. Mesti nak lagi... hehe..

 Yang ni pulak Ombak Rindu.. Lepas makan terindu-rindu... 

 Dan Raja semua Burger.. KLCC.. Dengan Susunan 3 Daging.. Amaran, jangan makan sorang.. Nanti tak larat nak merasa Burger lain.. hohoho...

 Keluarga Kami.. Yang tak dapat datang Pak Ngah kerana terpaksa mengajar pulak malam tu...

 Ibu tengah melayan Muiz.. Muiz pon nak makan jogak...

 Sempat melawat tempat pembakaran Burger... 

 Pengendali Burger di sini memang Otai.. Terbaeekk...

Tokeh RBB Seksyen 23 Shah Alam.. Bro Halim...
Thanks bro... Len kali kalau kitaorang beli Burger, boleh dapat diskaun tak? hehe...

Kesimpulannya.. Memang terbaik la.. Semua burger hampir habis di situ jugak.. Kalau tak pasal teringatkan Pak Ngah Muiz, memang selesai kat situ jugak la.. Thanks Roy.. Lain kali pilihlah kami lagi sebagai pemenang... Terbaeeekkkk.....


Simple GA - Kasih Abadi03

~ENTRY MELEKAT~

Entry baru sila scoll di bawah...


Salam semua..

Lama tak buat GA..
Kali nie..ibu muiz nak anjurkan GA simple2 jer buat semua follower blog ibu muiz nie..
Hadiahnya cuma FM dr Langkawi ngan Cameron Highland..
Ibu mencari 4 pemenang bertuah..
tp..jika byk yg join..mungkin ibu akan tambah hadiah

Jom tgk syarat2nya..

1) Wajib jadi follower Blog KasihAbadi03 dan blog IbuMuiz

2) Dalam byk entry KasihAbadi03.. Entry mana yg paling best..??? Ibu mintak satu jer dan kenapa..???
Jawab simple2 jer..

Contoh : Entry Bihun Goreng Singapore, Sbb saya mmg suka mkn bihun singapore..

3) Tak perlu buat entry..cuma tinggalkan komen dan link blog jer kat entry nie..
klu nak buat entry pon tak paksa..hihihihi

Cukup..
Mudahkan syarat2nya..
Apalagi..jom join ramai2..

tarikh tutup pada.. 6 Julai 2012..

dan ibu gunakan khidmat RANDOM utk mencari pemenang..





03 July 2012

JJCM - Ikan Bakar Belakang Istana

Salam..

Ari nie ibu ada exam kat KL..
Lepas abis exam.babah tanya nak makan kat mana..??
Tetiba ibu tingat ikan bakar kat belakang istana yg femes tu..
ramai yg kata sedap..
So..harus kena cuba..nasib baik babah setuju..
Ibu pon terus guna khidmat En. Google..
Dan babah terus on GPS..
Meredahlah kami dlm jem yg teruk..
huhuhu..



Nie kedai yang memula..
Ibu tak makan kat sini..sbb masa tu dekat nak jam 2 lebih..
lauk byk dah abis..


Nie gerai no. 3 tak salah ibu..
Nie jer ikan bakar yang tinggal..


yang nie ikan bakar cencaru


Nie feberet ibu..
Ikan terubuk bakar..

Kuah asam dia mmg terbaekk..sedap sgt2..
Berbaloi dtg walaupon pd asalnya mcm hilang mood sbb jem sgt teruk...!!!
Lenkali mesti dtg lagi sbb ibu nak makan sotong bakar..
td gi dah abis..
huhuhuhu..
sedih..

Total makan RM 24..
OK la..harga dia..
Nasi 3 pinggan..ikan terubuk bakar, ikan cencaru bakar, 
sirap limau, ais kosong 3 gelas..

TQ babah bwk ibu mkn kat sini..
Janji tau..lenkali kena dtg sini lagi..
klu boleh ibu nak sebelum posa tau..
Boleh tak..???
hihihi..





Published with Blogger-droid v2.0.4

Isotonik perisa cola..



Salam..

Ari tu ada tgk kat tv iklan air nie..
Tp bila nak try..takde pulak yang jual..
Selalunya mmg suka beli air isotik mcm 100 plus, revive..
Tuk tambah tenaga..tp selalunya airnya warna putih..
Kali nie try yg rasa cola..

Masa babah isi petrol.try tengok..ada la pulak..
Terus beli.. Pastu minum..mmg sedap..
Sesekali tukar rasa..mmg tak mengecewakan..
So..tenaga dah di aktifkan semula..

Emm...
Kalau demam minum yg perisa cola nie aci tak..???
hihihihihi..






Published with Blogger-droid v2.0.4

02 July 2012

Poori vs Phadora


Salam semua...
Dah bekfes pagi nie..??
Ari nie ibu dan babah bekfes awal..
Lepas antar Muiz kat Taska..terus gi bekfes..
Menu bekfes ari ni ibu pilih nak makan poori..

Ibu dan babah makan kat Restoren Syed Kat Sek. 3 Shah Alam..
Menu Poori nie valid dr jam 7.00 pagi sampai 12.00 tgh ari jer..
So..sapa2 nak try..cepat2 dtg tau..


Inilah rupa Poori..
Mmg dtg 1 set mmg 2 biji poori..
Makan cicah pulak ngan Massala kentang..
Mmg..terbaeekk..


Yang nie pulak Phadora..
Phadora Naan menjadi pilihan tuk pagi nie..
Pon terbaeekkk jugak..
Garing dan rangup..

Sesekali tukar selera makan pagi..
Kekadang jemu gak mkn Nasi Lemak..

Alhamdulillah..kenyang..

Jom Kengkawan..
Try Makan Poori dan Phadora..




Published with Blogger-droid v2.0.4

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails