Teman-teman Setia

30 September 2011

Kisah 3 Cucu Atok dan nenek..


Salam..
Kali nie nak cite psl 3 orang cucu atok dan nenek...
Baru 3 orang..tp bila bertemu mcm 30 orang..
Bergegar umah atok di buatnya..
kekadang boleh gelak tgk keletah anak2 yg tgh nak membesar..
bab berebut mainan..perkara no. 1..tu punca jd gaduh..


Nie MUIZ ngan Isya...
Mereke nie sebaya..beza bulan jer..
tp..mmg tak boleh bertemu..
bercakar jer kerjanya..
tak boleh sorang nie lebih..mesti kena sama rata..
kang jap lagi ada jer yg buat drama air mata..
kekadang muiz kalah..kekdang isya kalah..
ikut keadaan la..

tu bergambar ngan ayah Isya..
Muka Isya mcm tak puas hati MUIZ dok ngan ayah dia..

MUIZ ngan kakak Aqis..
nie mmg boleh buat geng..
duduk rapat2 pon takpe..Kakak Aqis pandai beralah..
kekadang sian kakak Aqis di kerjakan oleh adik Isya..
Calar balar muka kakak di kerjakan oleh adiknya..

Tengok..bergambar pon Adik dok jauh cikit dr abang..
Kang dok rapat nnt.
"lu pikir la sendiri apa akan terjadi.."
hehehe..

MUIZ dan kakak..siap bleh pegang tangan lagi..
hehehe..

Bila bergambar ngan adik..
Adik dah buat haluan sendiri..
tak mau pandang camera dah..

Orang tetua kata..nak bagi baik tak mau gado2..
kena bagi minum air pusat..
entahkan betul entahkan idak..
tak tergamak rasanya nak bagi anak2 minum air rendaman pusat tu...
hihihi..
nanti bila dah makin membesar harap tak bercakaran lagi..
mana tau esok adik ngan abang satu kelas masa sekolah..
abg kena jaga keselamatan adik..
betul tak...????




23 September 2011

Sayonara Unit Fisio, HTAR Klang..


Salam semua..
Sudah sedia maklum..
ibu dah pon bertukar tempat keja..dalam erti kata lain berhijrah....
ke tempat baru..
sebenarnya permohonan pertukaran ibu nie..
ibu buat lepas bersalinkan MUIZ..
2 tahun lebih gak ibu tunggu..
akhirnya permohonan pertukaran ibu di luluskan..

Ibu berkhidmat di Unit Fisio, HTAR selama 3 tahun 4 bulan...
byk benda baru yg ibu belajar..
terutama dlm bab medical..yg selama nie ibu zero..
tp skrg boleh la ckit2...idak la pandai sgt mcm doktor..

23 hb september, Unit Fisio buat jamuan raya sekali dgn jamuan perpisahan ibu...
sedih sebenarnya meninggalkan teman sekerja yg ibu dah anggap mcm adik beradik..
segala suka duka di kongsi bersama..
tp apa kan daya..ibu terpaksa meninggalkan kengkawan..
bukan tak happy kat sana..
byk benda yg ibu fikirkan demi sebuah keluarga tercinta..

masa majlis nie berlangsung..ibu sedaya upaya sorok kesedihan..
kalau boleh ibu taknak air mata ibu tumpah..
cuba senyum..ceria mcm biasa..
tp dlm hati..hanya tuhan yg tahu..
bila lihat semua wajah kengkawan..dalam hati rasa tak tenteram..


Senyum ibu yg tawar...

Dpt hadiah tanda ingatan dr kengkawan..
T.Q semua..




With dearest BOSS..
T.Q for everything..

Ngan kengkawan susah senang..
touching...huhuhu..

Ngan kawan yg dah dianggap mcm kakak sendiri..

Ngan semua Family Fisio..
i love you all..

Di kesempatan ini..
ibu sekali lagi minta ampuan dan maaf, halalkan segala perbuatan, percakapan
ibu selama berada di sana..

Tima kasih bebanyak...hadiah persendirian dr korang semua...
-Pn. Siti Fatimah - Pn. Wong -cik Alia - Kak Zai - kak rose - Cik Yanti - Kak Thila - Kak Faziah..
"pemberian mu akan ibu kenang sampai bila-bila"

"Sesungguhnya mengenali kalian semua..
adalah satu Anugerah yg terindah yg akan ibu kenang sampai bila-bila..
kenang daku dalam doa kalian semua...."



19 September 2011

MUIZ beraya at TASKA..


Salam semua..
Syukur pd yg maha esa..
Masuk bulan kedua MUIZ ke taska..
Banyak perkembangan MUIZ sejak masuk taska nie..
Mulut pon dah byk ckp..
boleh kira, baca a,b,c..alif,ba,ta
walaupon tak berapa lancar..
ibu tetap bangga..

dan yg paling suka..gi sekolah dah kurang nangis..
siap kata sekolah best..sambil tunjuk ibu jari..
bila balik ibu suruh nyanyi..walaupon ibu tak paham apa yg muiz nyanyi..
tp iramanya tetap ibu paham..
hurming jer..hehehe..

12 september ada jamuan raya kat taska MUIZ..
teacher pesan suruh bawak baju melayu ngan sedikit juadah..
ibu buat kek jer ari tu..

rupa kek ibu yg sebelum di bakar..
gambar lepas bakar tak sempat nak ambik..

tp teacher muiz ada tag gambar kek ibu kat fb..
tu kek ibu sudah terhidang...

gambar muiz ngan teacher hasnah..
teacher yg bertanggung jawab menjaga muiz..
yg kagi 4 org tu pon bawah jagaan dia..

MUIZ dan kengkawan with teacher again..

MUIZ pandang mana tu sayang..
ramai sgt org ambik gambar ye..
sampai tak tahu nak pandag mana..
hehehe..

semua gambar2 nie teacher muiz yg tag ibu kat facebook..
ibu tak dtg pon masa jamuan raya muiz nie..
babah ada meeting pulak..
cian muiz..tp takpe gak..
nanti bila ibu datang..kang ibu nak masuk opis..
takut nangis pulak nak ikut ibu..

tetiba hati ibu sebak tgk gambar2 muiz nie..
besar dah anak ibu..
gembira muiz...gembira la ibu..
sedih muiz..hati ibu apa tah lagi..
ibu sayang sgt2 anak ibu..
hadir mu membawa sinar dlm hidup ibu..
touching..huhuhu..




17 September 2011

Lunch di bulan syawal..


Salam semua..
Lama dapur tak berasap..
asyik gi umah terbuka jer..rindu pulak nak masak..
lama rasanya tak lunch kat umah sendiri..
masak pon simple2 jer..
Janji kenyang perut sudah..

Ari tu masa gi open house..
saje bg MUIZ makan mee kari..
tp ibu tak letak banyak la..sekadar titik2 jer..
rupanya bujang ibu tu..
berselera rupanya..
sampai tambah 2 kali..

so..lunch kali nie ibu masak lauk kari pulak..
nak tgk bujang ibu..
mau ke idak..
alhamdulillah..
memang muiz minat..caya la muiz..
mmg boleh geng ibu dan babah la..
kami mmg peminat nasi kandar..

ok la..jom intai menu yg ibu masak..

Kari ikan bawal..

Telur ikan masak asam..

sayur campur..

ikan goreng..

Alhamdulillah..kenyang sudah...
Lepas sedang elok kami makan..
ibu dpt 1 sms, babah pon dapat 1 sms..
jemputan ke open house lagi..
kami datang bukan nak makan sangat..
sekadar memenuhi jemputan..
tak elok org dah jemput..betul tak..????




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails