Teman-teman Setia

29 June 2011

Result Contest Si Manja & Lappy..


Salam semua..
Sebelum ibu memulakan bicara..
izinkan ibu memohon berjuta kemaafan di atas kelewatan mengumumkan result contest yang ibu anjurkan..
ibu tahu..
tak baik hutang orang lama2..bukan niat ibu utk lambat2kan..
dan takde niat tuk dpt trafik laju..ibu cuma insan yg lemah..
ampunilah segalanya..

dan bersempena dengan ari balik dan bulan yg penuh keberkatan ini..
iaitu Israk dan Mikraj dan bulan Rejab....
dengan ini..dan dgn lafaz bismillah..
Ibu dengan secara rasminya mengumumkan 3 peserta bertuah..
jatuh kepada..

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Nama Anak : Nur Dania Zahira
Umur : 1 Tahun 4 Bulan.

NUR AMINA BALQIS-1 TAHUN 9 BULAN

Nama: nurul damia amnan
umur 3 tahun

sila email details iaitu nama, alamat dan no. phone ke email ibu..
shamieza7780@gmail.com
untuk urusan pengeposan hadiah..

kepada semua peserta contest yg ibu anjurkan..
anda semua adalah pemenang..tiada pengalah..
jumpa lagi di lain contest..dan jgn serik join contest yg ibu anjurkan..

Wasallam..



22 June 2011

MUIZ - Model Iklan Ubat Gigi


Salam Semua..
Pada sapa yg sedang mencari model tuk iklan ubat gigi..
meh..sini boleh booked bujang ibu..
suka betul bila ambik gambar tunjuk gigi..
macam model colgate pulak...hihihi...

Besar dah anak ibu...
kekadang tak sedar cepat benar masa berlalu..
skrg tak kering gusi tgk telatah dia yg banyak ckp skrg..
mcm2 benda dia ckp..sampai tak tahu apa dia ckp pon ada..

Jom tgk..Model si cilik Ibu..
Aksi tunjuk gigi...







hehehe..
comel MUIZ buat camtu..lucu pon ada gak..

MUIZUDDIN HAQIMI..
kehadiran mu membawa sejuta erti dalam hidup ibu dan babah..
Alhamdulillah..syukur pd mu yg MAHA ESA..
atas kurnian mu..
AMIIN....





Ayam Goreng Kunyit..


Salam semua..
Entry Khas tuk Mak Lang MUIZ..
Tanya Ibu camna nak buat Ayam Goreng Kunyit nie..
kat sini ibu kongsikan resepinya...
resepi yg paling sempoi..
boleh di gantikan ayam dgn udang atau sotong



Bahan- Bahan..

- Ayam
- Bawang Merah, Bawang Putih, Halia
- Black Paper Powder, White Paper Powder
- Sayur2an yang di gemari..ibu letak carrot, kacang panjang, baby jagung dan bunga kobis

Cara-cara..

- Ayam gaul kunyit ngan garam..goreng sampai garing..dah garing ketepikan dulu..
- Tumis bawang merah, bawang putih dan halia,dgn sedikit minyak.. dah layu masuk segala sayur2..
- tabur black paper ngan lada sulah..ikut la nak letak byk mana..klu kurang kunyit...taburkan sebuk kunyit cikit lagi..
- sayur dah hampir layu..masukkan ayam dah di goreng tadi..
-perasakan dgn garam..dan sedia untuk di hidangkan..

"SELAMAT MENCUBA"


Menu ari nie pulak..


Salam semua..
Alhamdulillah..posa ganti ari ke-2 ari nie..
tinggal lagi 2 ari insyallah..
pastu boleh la raya..hihihi...

Tgk belen nasi masa sahur pagi tadi ada lagi..
Plan buat nasi goreng jer ari nie..
sayur mayur masih ada belen lagi..
menu simple..asal kenyang sudah...
jom layan menu berbuka ibu ari nie..



Air sirap..feberet ibu nie..
esok bila posa lagi..tgk blog..kecur air liur tgk Air Sirap yg sejuk nie..
Nyaman jer lalu kat anak tekak..hihihi..


Nasi Goreng Sea Food Ibu...
Mcm2 sayur yg ibu letak..
I like..

Telur Goyang...

Alhamdulilllah...brrrruuupppp...kenyang...
Esok insyallah..sambung posa balik..



21 June 2011

Hadiah Hari Bapa tuk Abah..


Salam semua..
Nak cite hadiah ari bapa yg ibu bagi kat Abah a.k.a Atok MUIZ bebaru nie..
memang dah sedia Maklum..
Atok MUIZ mmg peminat Orkid..memacam jenis yg ada..
bila berbunga sejuk mata menadang..indahnya ciptaan tuhan..

So..tahun nie ibu bagi hadiah orkid lagi buat abah..
senyum simpul abah dapat orkid yg baru...
Saje ibu buat suprise kat Abah..kononnya nak gi pekan kejap..
pastu sampai umah saje suruh abah bukak bonet keta ambik barang..
terkejut abah tgk ibu belikan orkid..
tergambar perasaan happy atok muiz..

Untuk Abah..
Selamat Hari Bapa..
Tima kasih jaga Along selama ari nie..Abah seorang bapa yg hebat..
Along bertuah punya Bapa seperti Abah..
dan hari2 adalah ari baapa buat Along..
Along sayang abah sgt2...
dan nie dia hadiah dr along buat abah..



dah selamat dok kat umah baru..


Kasi close up cikit...
cantik tak..???


Nie lagi satu..warna purple..
I like...


Abah bersama orkid2nya..

dan antara koleksi orkid2 abah....



Menu berbuka ari nie..


Salam semua...
Ari nie ibu posa ganti..pastu babah pon ikut gak..posa sunat rejab..
Alhamdulillah..abis dah 1 ari nie..dan tinggal insyallah lagi 3 hari..
yg lain ibu dah ganti slow2 pada bulan2 yg lepas..

Ari nie memang cadang nak masak..
semua benda dah ada dlam esbok..bali umah tinggal potong2 dan masak..
tgh syok ibu renehkan tomyam..pastu dapur yg satu lagi goreng ayam..
tetiba..

























GAS ABIS!!!!!


terus babah gi kedai..masa tu jam pukul 7.00 malam..
7.15 babah selamat bwk gas yg baru..
Masa azan berkumandang..
Ibu masih lagi ligat kat dapur..dan minum air suam dulu tuk berbuka..
pastu ibu suruh babah solat maghrib sementara ibu teruskan masak..
dan..inilah menu berbuka ari nie..


Tomyam Sea Food

Ayam Goreng Kunyit..

Alhamdulillah..
walaupon ada ckit dugaan..tp dpt menyempurnakan posa tuk ari nie..
T.Q babah...susah payah gi kedai tukar gas baru..
sonok tgk babah makan hirup kuah tomyam...
berselera sungguh...!!!!!



20 June 2011

Satay Hut, Tg Karang..


Salam semua..
Malam nie nak cite pasal satay lak..
pada sapa2 masih tercari satay yg sedap lagi mantap..
singgah la ke tg. karang..anda pasti tak kecewa..
hehehe..
mcm iklan JJCM lak..kawtim lebih ibu nie..
hehehe..mana tau..dpt royalti..muhihiuhi...

Nie ari tu punya cite..mak lang MUIZ banje..makan kat sini..
best makan sate kat sini..mmg besar2..
harga yg kecik 60 sen..yg besar RM 1.20..
jom layan gambar yg ada..

haa..kat sini la tempatnya..

MUIZ moody..baru bangun tido..
ngan babah dia la..

Nie la rupa sataynya..
besar2 kan..? RM 1.20 secucuk..

Close up lagi..

Muka baru bangun tido..

Mak Uda dan satay...hihihi...

Nganga mulut MUIZ makan satay..
MUIZ mmg peminat satay..

Restoran nie..bukan hanya ada satay saje..
mcm2 dia jual gak..
Makanan panas mcm tomyam..
segala Nasi Goreng..semua ada..
cuba la..mmg terbaik satay dia..
makan 3 cucuk..senak perut..kenyang tuuu....


19 June 2011

2 Ucapan buat teman sebilik ibu...


Salam semua..
19 Jun..hari yang amat bermakna buat ibu..
sebabnya 19 Jun ari lahir babah MUIZ..
dan juga jatuhnya hari bapa..
Buat babah MUIZ..








Semoga segala impian dan doa dimakbul oleh yang maha esa..
Di lanjutkan usia..di limpahkan rezeki..
dan T.Q sudi jd suami ibu sepanjang 8 tahun ini..
dan jadi Babah terhebat buat anak kita MUIZUDDIN HAQIMI..
Ibu dan MUIZ sayang babah sangat2..

CINTA, KASIH, RINDU DAN SAYANG..BUAT BABAH SELAMANYA...

Nanti..BILA MUIZ balik kita celebrate sesama ye..



16 June 2011

CONTEST BEST HEADER EVER!!!


Assalamualaikum...
Jom join contest sempoi dari blog http://fazreenfathil.blogspot.com Nak join, klik Banner di bawah.. Tarikh Tutup 01 Julai 2011


Dan inilah Header Blog kami...

wildcutecat 1st giveaway: your baby's laugh photo contest


Assalamualaikum...
Terajin pulak join contest malam-malam nih... Sapa-sapa nak join, klik banner di bawah... Tarikh tutup adalah 24 Jun 2011.. Jom join beramai-ramai...

Dan inilah dia gambar Muiz paling Gojes lagi menawan kalbu.

Nama Anak : Muizuddin Haqimi
Tarikh Lahir : 17 Februari 2009
Tarikh Gambar diambil : 10 Oktober, 2009
Nama Ibu : Norafiza binti Mahmud

1st GA by Siti Zahrah Comel " My Baby and Toys"

Assalamualaikum..
Malam ni teringin lagi nak join GA.. Sapa-sapa nak join, boleh klik banner di bawah ini...


Dan inilah gambar putera kami bersama toys kesayangannya. Kalau nak tidur, mesti dengan toys dia tuh.. Agaknya nak jadi pakar IT kot. hehe...

Nama anak : Muizuddin Haqimi bin Hisamudin

Nak TAG Nana dan ZaiKulim.. Join tau.. jangan tak join...

14 June 2011

contest 'anak ayah'

Assalamualaikum...
Dah lama tak online, rasa macam teringin pulak join Contest mahupon gieaway.. So, contest pertama nak join ni adalah anjuran http://ninagacontest.blogspot.com
Nak join, sila klik Banner di bawah ini...

Tarikh tutup adalah 17 Jun 2011.
Gambar yang ingin kami persembahkan adalah di bawah ini..

Amacam? Serupa tak? Time ni Babah dengan Muiz tengah bergaya nak pegi kenduri kahwin rumah member. Mood Muiz pulak tengah baik sesangat masa ni. Kalau tak susah sikit nak suruh dia bergaya... Hopefully, ada rejeki kami kali ni.. Kebetulan pulak Birthday Babah pon bulan 6 jugak iaitu 19 Jun...

Tima kasih Puan Penganjur... Pilihlah kami...

Dah Berhabuk.. bersawang..



Salam semua...
Pehhh..berhabuk..dah naik bersawang dah...
sunyi sepi jer..blog ibu nie..letih dr td buat keja2 pembersihan...
byk betul habuknya..hihihi..

Bukan melarikan diri tau..takde niat pon nak melarikan diri
janji mesti di kota..
Ibu tak lupa pasal contest yg ibu anjurkan..
Insyallah..sehari dua nanti..ibu akan bagi tau pemenangnya..

Nenek, Atok, Pak Tam dan Mak Usu MUIZ dtg dr kampung..
masa cuti sekolah ari tu..
Berkampung kat umah ibu selama seminggu..
so..tak manis la..org dtg umah kita..
ibu dok melangut dpn PC..mesti layan tetamu yg dtg..
bukan selalu pon dorang dtg dr kg..
time cuti sekolah nie la..

Lepas tu Streamyx ibu di landa demam...
masuk ICU..tu yg jadi sunyi sepi tu..
skrg dah beransur sembuh..

byk benda nak cite nie..
tunggu la..pelan2 ibu update..
walaupon cite dah basi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails