Teman-teman Setia

14 November 2010

Forensic Heroes II


Salam..
Nak cite psl rancangan feberet ibu..
ada sapa2 layan cite nie..?
setiap ari isnin - rabu..
jam 11.00 mlm di Ntv7..

best tau cite nie..
cite nie ala2..cite CSI kat astro channel 701 AXN tu..
kisah penyiasatan forensik..syok tau layan..
ibu ngan babah layan cite nie..
kami berdua minat kat perlakon yg tgh2 tu..
nama perlakon tu Bobby Au Yeung..
semua cite ada pelakon tu..kami layan..

tp kan..kekadang klu MUIZ tak tido..
bergaduh gak..mana taknya..dia sebuk nak tgk alif, ba, ta dia tu..
ibu ngan babah sebuk nak tgk cite nie..
dah la takde siaran ulangan..sabar jer la..




MUIZ demam..


Salam semua..
Klu tgk status ibu kat fb..
Mungkin ramai dah tau..
Anak bujang ibu di landa demam..
masa ambik kat umah UMMI ari jumaat..
ibu dah perasan..badan MUIZ mcm hangat cikit..
Malam tu..baru betul2 MUIZ demam..

2 ari cuti..rasa penat sikit
bila mlm ibu dan babah bergilir2 tido..
MUIZ merengek jer..takde mood..
semua serba tak kena..
makan pon takde selera..
nasib baik susu nak gak..

Dah bwk gi klinik..mudah2an beransur sehat..
dan tak dpt nak gi besday party MUADZ..
keadaan tak mengizinkan..kang nangis kat umah org..
lg haru biru..


anak bujang demam..
lepas mkn ubat dan minum susu..
dan tak boleh pisah ngan bantal bucuk dan ngan meoww dia..

doakan MUIZ cepat sembuh ye...



13 November 2010

Berkorban Apa saje...


Salam...
Dpt la ibu update blog mlm nie..
sejak 2 menjak nie...
ibu jarang dpt tgk tv..
cite kegemaran ibu pon terpaksa ibu lupakan buat sementara nie..
berkorban demi anak bujang tercinta...

Selagi tak pasang..selagi itu la dia asyik merengek jer..
bg mainan ada la kejap...
sementara dia ralat main..
boleh la ibu tgk tv..
bila dia dah bosan..
mulalah asyik bg remote player jer kat ibu..
siap bg pen drive suruh pasang lagi..
bijak sungguh anak ibu..

Bila dah pasang..
muka terus senyum...
dan mula mengikut apa yg budak2 tu buat..
dorang goyang, dia pon goyang..
diorg loncat..dia pon loncat..
walaupon tak dpt tgk tv..
ibu tetap tersenyum tgk kaletah anak ibu..

takpe la MUIZ..
ibu sanggup berkorban apa saje..
lg pon yg MUIZ suka tgk..
semua rancangan yg berfaedah..
byk ilmu pengetahuan..
Nasyid..Zikir..Mengaji..Alhamdulillah...





lagu Alif, Ba, Ta..
salah satu nasyid kegemaran MUIZ...


10 November 2010

Penghargaan buat teman2..


Salam semua..
Entry nie di buat hanyalah untuk memberi penghargaan..
ucapan dr teman2 tersayang ibu..
sempena besday ibu yg ke - 30..

Ibu amat2 terharu..
dan semoga segala doa2 kalian di makbul oleh yg maha Esa..
amiinnn....insyalllah..

tima kasih semua..
segala ucapan kalian akan ibu kenang sampai bila2..
dan juga semoga persahabatan kita terjalin hingga ke hujung nyawa..

[ sila klik untuk emej lebih jelas ]










Makan2 sempena besday ibu



ibu dan MUIZ...

besday girl..

kek besday merangkap kek feberet ibu..

Ibu - Air Green Apple kasturi
Babah - Ice Lemon Tea..
Last2 ibu minum babah punya..babah minum ibu punya..hehehe..

babah punya..chicken Grill black paper..

Ibu punya - lasagna chicken

MUIZ - spagetti chicken bolognesee

berselera anak ibu makan..

dah kenyang..sebuk nak suap sendiri..

comot dah anak bujang ibu..comot2 pon ibu sayang sgt2..

makan kat sini best sgt2..
menepati citarasa ibu yg tekak western nie..ahaks..
dan kat bawah nie gambar hadiah

hadiah dr babah dan muiz..

hadiah dr seseorang...biar la rahsia..ahaks..



30 Tahun Usia ku kini..



menjalankan tanggung jawab sebagai seorang ummatnya..
walaupon kadangkala rasanya belum cukup amalan ku..

selamat tinggal 20-an..
selamat datang 30-an..
dah makin berusia..hehehe..
masih tak ngaku lagi tu..hehehe..


Selamat Hari Lahir ibu...

Luahan hati seorang babah...

Jatuh cinta padamu adalah yang paling indah buat diriku... Kita saling sayang menyayangi adalah yang terbaik bagi diriku... Dan hidup bahagia bersamamu dan anak-anak kita menjadi matlamat kehidupanku... Selamat hari lahir sayangku... Semoga dirimu akan sentiasa dirahmati dan diredhai oleh Allah SWT. Semoga hubungan kita akan terus berkekalan hingga ke akhir hayat... Aku cinta padamu...


03 November 2010

selamat bersara...


Di kesempatan ini nak ucapkan selamat bersara to Madam LOW..
T.Q for everything...
Semoga di beri kesihatan yg baik..dan senyum2 selalu..
Ada masa jenguk la kami di HTAR..

Ibu keja ngan Madam low ada la dlm lebih kurang 2 tahun lebih..
Mdm LOW nie mmg strict ckit..
tp keja dia mmg betul2 power..
bykla benda2 medical yg dia ajar kat ibu..
T.Q for your knowledges..
Amat2 bermakna buat ibu..
Akn ibu kenang selalu..

Gambar ibu ngan Madam Low..Hari terakhir Madam LOW keja..
abaikan muka ibu yg dah pucat lesi..
mana taknya..cuba tgk jam kat belakang tu..
dah pukul 5.00 pm..masa tuk balik dah..


Gambar kenangan semua staff ngan Madam LOW..
Tata..bye2 madam low..
Jumpa lg di lain masa..

02 November 2010

Dinner today..


Salam..
Emm...nampak gayanya..ibu tak abis lg cite pasal masak..
Abis tu nak cite apa lagi..
itu jer yg mampu ibu lakukan..

Td gi pasar malam..nampak nangka muda..
bg tau babah nak mkn gulai nangka tak..?
babah terus angguk tanda setuju..feberet dia tu..
ibu gulai ngan leher dan kaki ayam..yg tu feberet ibu...hehehe..
kena pulak ciciah ngan budu...lg terangkat..

Lepas tu ibu buat sambal udang..
igtkan nak letak petai..
puas keliling kat pasar malam..
takde sorang pon yg jual..
so..jd la sambal tumis udang saje..

tuk anak bujang pulak..
ibu buat sup ikan merah + carrot + kentang..
berselera MUIZ hirup kuah sup ngan kentang dan carrot tu..
nasi ada la 5,6 suap..
takpe la MUIZ..janji MUIZ makan..
sampai bertambah 2 mangkuk mkn sup..

sambal tumis udang

Gulai Lemak Nangka

Sup Ikan merah



nak jd pakar it ker..?


Salam..
Asyik cite psl masak jer..
Nie nak cite psl anak bujang pulak..

bebaru nie beli Laptop Mini tuk MUIZ..
kemain la sukanya..
Itu yg dpt ibu update blog tu..
Dia pon tiru aksi ibu main komputer..
Cuba tgk aksi dia..mcm org dewasa jer..

Takpe la MUIZ...
ibu tak kisah besar nnt MUIZ nak jd apa..
nak tiru babah jd pakar IT..pon OK gak..
janji tk lupa pd agama, org tua..berguna pd bangsa dan juga negara..
Ibu tetap doakan yg terbaik untuk anak ibu..
Insyallah..



menu semalam..


Salam..
semalam tak sempat nak update..
Menu dinner tuk semalam..ibu buat western jer..
lama tak makan..babah pon lama gak ckp2..
so..malam td ibu buat chicken Chop jer..

Alhamdulillah...kenyang sangat2..
MUIZ pon suka gak..
cukup la dinner malam tu..
Buat sepinggan sorang...hehehe..

Nie la rupanya chicken chop ibu..
Yg sayur tu..babah yg tolong potong2..
semangkuk buat..abis licin..
kuat betul kami mkn sayur yg mcm kat KFC tu..






01 November 2010

Hepy besday Mak Usu MUIZ...




Di kesempatan ini MUIZ nak ucapkan..
* Hepy Besday Mak Usu..
* Semoga pjg umur dan di murahkan rezeki..
* Mak Usu belajar rajin2 tau..nnt ibu nak bwk gi jenjalan cuti sekolah nie..
* Mak usu jgn asyik nak main jer..
bila MUIZ balik umah atok dan nenek, Mak usu main la dgn MUIZ
* Rajin2 jaga kedai tau..elok2 kira..nnt nenek rugi..hehehe..



Kek Upin Ipin..Pink kaler..feberet MAk Usu..

Wedges ngan Nuget ketam jer..

MUIZ ngan Mak Usu..

Mak Usu potong kek

Mak Usu memalu lak..



Produk Ibu lagi..


Salam...
Nie pon produk ibu gak..
di tempah oleh member opis..
sempena..sempena apa ye..?
saje kut belanja kengkawan..

Buat Suzie..
TQ sudi tempah ngan kita..
Apa2 pon kita mintak halal dunia akhirat ye..
Semoga murah rezeki dan semoga selamat melahirkan baby tahun depan..

dan produk ibu ini di namakan..
"PUDING ROTI DGN SOS KASTAD VANILLA"


Puding Roti yg siap di bakar..

Sos Kastad Vanilla


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails